Analyysit kotitalouksille

Palvelu on kotitalousasiakkaille ilmainen ja soveltuu erityisesti omakotitalon, rivitalon tai kesämökin omistajille. Kun olet luonut tunnukset ja lisännyt rakennuksesi tiedot, pääset näkemään raportin saman tien. Raportti kertoo kuinka voit säästää sähkölaskussasi valitsemmalla oikean sähkösopimustyypin, kuluttamalla sähköä järkevästi ja mahdollisesti investoimalla ilmalämpöpumppuun tai aurinkopaneeleihin.

Sähkö on tällä hetkellä kallista eikä ole varmuutta siitä milloin hinnat palaavat taas totuttuun tasoon. Energiatehokkuus on nyt siis erityisen tärkeää. Palvelumme avulla näet kuinka voit pienentää sähkölaskuasi helpoiten. Palvelun kautta pääset pyytämään tarjouksia ja kilpailuttamaan sähkösopimuksesi sekä aurinkopaneelien ja lämpöpumppujen asennukset. Rahan säästämisen lisäksi säästyy myös ympäristöä sekä samalle parannamme maamme energiaomavaraisuutta.

Näe kuinka kulutat sähköä

Kulutusjaottelu kertoo mihin sähköä rakennuksessa kuluu. Näet siis suoraan arvion siitä mihin laitteisiin sinulla kuluu eniten sähköä ja saat selkeät sinulle räätälöidyt vinkit kuinka pienentää sähkölaskua. Näet myös vertailun muihin vastaaviin rakennuksiin jotta tiedät kuluttaako kotisi tai kesämökkisi erityisen paljon sähköä. Näet myös, että ajoittuuko kulutuksesi niin että pörssihinnoiteltu sähkö tai yösähkö olisi sinulle erityisen soveltuvia.

Aurinkopaneelilaskuri ja lämpöpumppulaskuri

Raporteistä näet kuinka kannattavia aurinkopaneeli-investoinnit ja ilmalämpöpumppuinvestoinnit olisivat rakennuksissasi. Aurinkopaneelilaskuri arvioi mikä on paras mitoitus aurinkopaneeleillesi. Jos aurinkopaneelit ovat liian pienet, investointi käy helposti suhteettoman kalliiksi kun taas turhan suurista paneeleista et pääse hyötymään täysimääräisesti itse. Lämpöpumppulaskuri arvioi myös, että kuinka tehokas ilmalämpöpumppu olisi sinulle paras siinä tapauksessa kun kiinteistösi käyttää paljon sähkölämmitystä.

Sinun täytyy vain luoda tunnukset ja syöttää rakennuksesi tiedot nähdäksesi raportin. Kun lisäät rakennukset tiedot, saat myös ohjeet kuinka haet sähkönkulutustiedot Fingridin Datahubista ja saat lisättyä ne paveluun analyysia varten.