Blogi

Vuonna 2022 avataan uusi Omasähkö.fi palvelu

Omasähkö.fi • 29. huhtikuuta 2022

Sähkömarkkinat ovat olleet suurissa muutoksissa viime vuosina Suomessa ja maailmalla. Ensinnäkin tuuli- ja aurinkovoiman suosio on lisääntynyt ja toisekseen fossiilisten polttoaineiden hinnat ovat nousseet selkeästi. Kuluttajille tämä on käytännössä näkynyt korkeina sähkön hintoina ja hintapiikkeinä.

Kolme tapaa pienentää sähkölaskua

Kohonneen sähkölaskun pienentämiseen on käytännössä kolmella tapaa: kulutuksen pienentäminen, oma sähköntuotanto sekä sähkön kilpailutus. Yrityksille nämä kaikki keinot voivat tuoda erittäin suuria säästöjä ja Omasähkö.fi palvelu on luotu pienentämään sähkölaskuasi kaikilla näillä tavoilla. Palvelusta saat kiinteistöstäsi ilmaisen raportin, joka kertoo kuinka sinä parhaiten voit säästää sähkölaskussasi esimerkiksi vaihtamalla sähkösopimusta, investoimalla aurinkopaneeleihin tai asentamalla lämpöpumput. 

Kaikki tämä on tehty asiakkaalle mahdollisimman helpoksi. Sinun täytyy vain luoda tunnukset ja syöttää kiinteistösi osoitetiedot. Tällä tavalla valtuutat Omasähkö.fi:n hakemaan yrityksesi sähkönkulutusdatat Fingridin Datahubista. Lisäksi palvelu hakee julkista säädataa, hintadataa ja paikkadataa analyysejä ja raporttia varten.

 

Sähkösopimuksen kilpailutus

Oikeantyyppinen sähkösopimus on tärkeä valinta yritykselle. Esimerkiksi jos kulutus painottuu yöaikaan, on parempi valinta yösähkösopimus. Kun taas pörssisopimus soveltuu parhaiten kiinteistöille joiden sähkönkulutus ajoittuu ajankohtiin jolloin sähkö on lähes poikkeuksetta halvinta eli yö- ja kesäaikaan. Kiinteähintaisissa sopimuksissa taas on suurta vaihtelua sähköyhtiöiden välillä, mutta yleisesti ottaen mitä suurempi kulutuksesi on, sitä paremman sopimuksen voit saada sähköyhtiöiltä. Palvelun kautta näet mikä sopimustyyppi sopii juuri sinulle parhaiten sekä kilpailutat helposti myös uudet sähkösopimukset.

 

Aurinkopaneelit ja lämpöpumput

Tehokas tapa pienentää riskiä sähkön hintavaihteluista on oma sähköntuotanto sekä oman kulutuksen pienentäminen. Aurinkopaneeli- ja lämpöpumppujärjestelmät auttavat tässä ja niihin investointi on nykyää jo hyvin kannattavaa. Investoinnille voi helposti saada 5 % - 10 % tuoton. Kummassakin tapauksessa oman sähkönkulutuksen tunteminen on kriittistä. Aurinkopaneeleista saatava hyöty on nimittäin suurin kun niiden tuottaman sähkön käyttää kiinteistössä itse, kun taas lämpöpumpun hyöty on suuri kun sillä korvataan öljy -tai sähkölämmitystä.

 

Luo yrityksesi Omasähkö.fi tunnukset

Tunnusten luominen, raportti kohteestasi sekä kilpailuttaminen palvelun kautta ei maksa mitään. Mikäli olet kiinnostunut saamaan tarkempaa konsultaatiota useasta käyttöpaikasta tai samaan syvällisempiä analyysejä, voit tutustua Plus ja Professional palveluihimme. Palvelu avautuu ensi vaiheessa ainoastaan yritysten käyttöön. Mikäli olet yksityinen henkilö ja haluat saada tietoa kun palvelu avautuu kaikille, voit tilata Uutiskirjeemme.

 

Kategoriat